Alcoholverslaving - Alcoholcoaching en Motiverende gespreksvoering
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Alcoholverslaving

Alcoohlcoacing 40dza Editie.nl
40 dagen zonder alcohol Editie.nl
Alcoholverslaving
Alcoholverslaving

Alcoholverslaving
Drankgebruik, alcoholprobleem en drankmisbruik komt voor. Het hebben van een probleem met alcohol is een van de meest voorkomende vormen. Wanneer de grens verschuift van alcoholgebruik naar alcoholmisbruik, is een alcoholverslaving dichtbij. Alcoholmisbruik is ingrijpend voor de persoon en naasten. Vaak ontbreekt inzicht in de gevolgen van het drankprobleem. Dat wordt pas ervaren als het gebruik mindert of is gestopt.


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Alcoholcoaching en Motiverende gespreksvoering


Wereldwijd wordt motiverende gespreksvoering in steeds meer werkvelden toegepast: geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, verslavingshulpverlening, reclassering, jeugdhulpverlening, voorlichting, organisatieadvies, ontwikkelingshulp.

Vooral in situaties waar mensen min of meer gedwongen zijn te veranderen, blijkt het zeer effectief te zijn om hun autonomie te respecteren en samen te onderzoeken welke veranderingen nodig, wenselijk en haalbaar zijn. In honderden onderzoeken bij de meest uiteenlopende doelgroepen is de effectiviteit van deze interactiestijl aangetoond.

Mijn ervaring en die van cliŽnten is dat het effectief werkt. Ruim 80% van de honderden cliŽnten zijn in de eerste twee weken gestopt met drinken en leerde om te gaan met de ďtrek en gedachten aan alcoholĒ. Dit is de basis waar wij mee starten.

Een belangrijk thema van cliŽnten is vaak de ambivalente gevoelens of gedachten over de aanpak van het gebruik. Wel de wil tot veranderen aanwezig is maar het hoe is te vaak al mislukt. Die ambivalentie houdt u als het ware "gevangen" en voorkomt dat u effectief in beweging kan komen. Mijn aandacht is er op gericht dat u dit via onze gesprekken leert op te lossen.

Hoe? Door een veilige, oordeel vrije ruimte te scheppen, waarin de u de gehele ambivalentie op tafel kan leggen. Door en met respect voor uw persoonlijke waarden en wensen af te zetten tegen het alcohol gedrag, leert u snel en met vertrouwen de balans naar gezond en/of constructief gedrag.

Mijn praktijk is zeven dagen per week open van 9.00 tot 22.00 uur. Bel (06 26787473) of mail info@alcoholconsulent.nl

http://www.alcoholconsulent.nl


09 April 2012 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog